Hoe u uw wasmachine verplaatst

Hoe u uw wasmachine verplaatst

Hoe u uw wasmachine verplaatst? Een wasmachine in één oogopslag verplaatsen

hoe u uw wasmachine verplaatst

Gereedschappen en materialen: Tang, gereedschapswagen, bewegende riemen of touwen

Stap 1: Wasmachine draaien

Stap 2: Schakel water en stroom uit

Stap 3: Koppel de watertoevoerslangen los

Stap 4: Verwijder en leeg de afvoerslang

Stap 5: Monteer de transportbouten

Stap 6: Beveilig het netsnoer

Stap 7: Ga naar de verrijdbaar onderstel van het apparaat

Of u nu gaat verbouwen, dingen verplaatst of verhuist, u zult uiteindelijk uw kledingwasser moeten verplaatsen. Hoewel het misschien een eenvoudige activiteit lijkt, zijn er bepaalde dingen die u moet weten voordat u aan het proces begint.

Dit kan u ook interesseren: we moeten deze koelkasten verplaatsen: een stapsgewijze handleiding voor het verplaatsen van uw koelkast

Als je met zware apparaten te maken hebt, moet je altijd voorzichtig zijn en voorzorgsmaatregelen nemen. Door een paar extra stappen te nemen, kunt u uw machine ook veilig houden en rommel voorkomen. Het is ook in je eigen belang om een ​​buddy in te schakelen om je te helpen. Het hebben van een extra hand maakt het verplaatsen van een zware machine zeker beter beheersbaar, en het is altijd goed om iemand anders in de buurt te hebben in geval van nood.

Hoe u uw wasmachine verplaatst

U hebt geen uitgebreide reeks gereedschappen nodig voor deze klus, maar sommige zijn niet al te vaak voor, dus u moet misschien een uitstapje maken naar de ijzerhandel. Het enige dat nodig is, zijn een tang om eventuele verbindingen te verwijderen, een verrijdbaar onderstel voor apparaten en bewegende riemen of touwen.

Hoe u uw wasmachine verplaatst: Stappen om een ​​wasmachine te verplaatsen

Stap 1: Voer een cyclus uit

Ten eerste wilt u er zeker van zijn dat de machine helemaal leeg is. Dit betekent het verwijderen van alle kleding die er nog in zit. Ook kan er wat wasmiddel achterblijven. U moet een snelle wascyclus uitvoeren om het te verwijderen. Als er een machinereinigingsoptie is, gebruik die dan. Naast het reinigen van uw wastrommel, reinigt u hiermee ook de afvoerleidingen. Als je tijd hebt, open dan de deur van de wasmachine en laat hem minstens een dag zo staan, zodat hij kan drogen.

Stap 2: Schakel het water en de stroom uit

Vergeet niet om het water uit te zetten voordat u iets anders doet. Wanneer u iets doet waarbij u sanitaire voorzieningen aanraakt, moet u altijd het water uitzetten om rommel te voorkomen. Schakel ook de stroom naar de wasmachine uit door het snoer uit het stopcontact te halen.

Stap 3: Koppel de watertoevoerslangen los

Als het water volledig is uitgeschakeld, kunt u nu de watertoevoerslangen verwijderen die op uw machine zijn aangesloten. Mogelijk moet u de wasmachine een beetje verplaatsen om er beter bij te kunnen. Ze zijn stevig bevestigd om waterlekken te voorkomen, dus ze zijn niet al te gemakkelijk af te nemen.

Zodra de wasmachine is verplaatst en u beter toegang heeft tot de aansluitingen, gebruikt u een tang om de slangen los te maken voordat u ze een voor een met uw hand verwijdert.

Stap 4: Verwijder en leeg de afvoerslang

De volgende stap is het verwijderen van de afvoerslang van de wasmachine. De afvoerslang is verantwoordelijk voor het verwijderen van vuil water uit de kuip terwijl de cyclus loopt. Het bevindt zich in de buurt van de onderkant van de machine of in de buurt van waar de watertoevoerslangen waren. Verwijder het en giet het overgebleven water in een emmer. Uw wasmachine heeft een specifieke plek waar u de afvoerslang kunt ophangen of opbergen.

Stap 5: installeer verzendbouten

Verzendbouten zijn aan de achterkant van de wasmachine toegevoegd om deze te beschermen en dingen op hun plaats te houden wanneer deze wordt vervoerd. Als je de gebruikershandleiding van de wasmachine nog hebt, zal deze stappen bevatten over hoe je de bouten precies moet installeren, aangezien het proces per machine een beetje anders is.

Zodra u de wasmachine naar de gewenste bestemming heeft gebracht, verwijdert u de transportbouten. Het gebruik van de ring met de bouten er nog aan kan schade veroorzaken.

Stap 6: Bevestig het netsnoer aan de achterkant

Om de verhuizing voor te bereiden, bevestigt u het netsnoer aan de achterkant van de wasmachine en zorgt u ervoor dat het op zijn plaats blijft. Dit zorgt er alleen maar voor dat alles soepeler verloopt, aangezien het laatste wat je wilt bij het verplaatsen van iets dat zo zwaar is als een wasmachine, een snoer is dat overal rond slingert.

Stap 7: Verplaats de machine naar de verrijdbaar onderstel van het apparaat

Hoe u uw wasmachine verplaatst:
Terwijl één persoon het verrijdbaar onderstel van het apparaat vasthoudt, moet de andere persoon de machine langzaam in het verrijdbaar onderstel plaatsen. U moet het apparaat aan het verrijdbaar onderstel bevestigen met behulp van bewegende banden of touwen. Ga voorzichtig achteruit uit het gebied en laat één persoon de wasmachine aan de zijkanten vasthouden terwijl de andere persoon de verrijdbaar onderstel rond duwt.

Ervaart u een probleem met uw wasmachine? Bel dan 0686360040 voor een reparatie afspraak met één van de ervaren monteurs van witgoed reparatie Amsterdam, of maak online een afspraak.