Wasmachine stuitert bij centrifugeren

Wasmachine stuitert bij centrifugeren

Wasmachine stuitert bij centrifugeren: Hoe het in te stellen?

Wasmachine stuitert bij centrifugeren

Als de wasmachine sterk trilt, “springt” en verschuift – is dit een duidelijk signaal van een storing of onjuiste installatie van het apparaat. Het negeren van dergelijke manifestaties is het niet waard: in het beste geval zal het alleen onaangename harde geluiden met zich meebrengen, en in het slechtste geval – de opkomst van meer ernstige problemen in de vorm van breuk of loskoppeling van de afvoerslang en een overstroming.

Het grootste en meest voorkomende probleem is “stuiteren” en verhoogde machinetrillingen. Dus waar komt deze vibratie vandaan?

Mogelijke oorzaken van storing:

– transportbouten niet verwijderd

– onjuiste installatie

– een onbalans van het wasgoed

– Defecte schokdempers, veren, contragewicht of lagers

Wasmachine stuitert bij centrifugeren: Een normale voorlader heeft een tank met water en zo. Wassen doe je door deze trommel te draaien. Dingen zijn nat en zwaar en de middelpuntvliedende kracht zorgt ervoor dat ze actiever bewegen. Dit gebeurt de hele tijd, maar we mogen het niet merken. Daartoe wordt de tank aan de bovenzijde met veren opgehangen en aan de onderzijde met schokdempers die trillingen dempen. Ook is de tank “omcirkeld” met gewichten, wat het slingeren vermindert.

Een belangrijk element dat stabiliteit en stijfheid geeft, is de behuizing van de wasmachine. Dit systeem bevat ook voeten die op sommige bases staan. Het vlak van de basis moet duidelijk door de vier poten gaan. Zodra een van de poten “weg” is, begint de machine door de badkamer te rennen.

De ideale oplossing – betonnen vloer met tegels (zo hard en zo inert mogelijk), al het andere – houten bekleding, laminaat, parket – is niet goed. Er zijn geen magische matten! Dit is niet de oplossing! Het zal nog beter scheeftrekken!

Wasmachine stuitert bij centrifugeren

Wasmachine stuitert bij centrifugeren: Hoe controleer je op welke manier het scheef is? Beweeg het naar links en rechts, bepaal waar het meer kantelt en pas de voet aan door de auto naar achteren te kantelen. Je hebt hier geen speciaal gereedschap voor nodig. Ook verkopen ze in winkels rubberen pads, ze zeggen dat het een beetje helpt. Maar als het stuiteren al rammelend lijkt, dan is het niet langer een kwestie van de voeten instellen, hier heeft u een gespecialiseerd wasmachine reparatie monteur voor nodig.

Alles gecontroleerd, maar de wasmachine stuitert nog steeds?

Mogelijke oorzaken, zoals het falen van schokdempers, veren, contragewicht of lagers, zijn voor een onervaren persoon vrij moeilijk om zelfstandig vast te stellen. Meestal worden dergelijke oorzaken geëlimineerd door de elementen te vervangen en aan te passen. Het gebruik van een defecte machine in dergelijke situaties of zelf ingrijpen is niet aan te raden, omdat er ernstigere gevolgen kunnen zijn in de vorm van nieuwe storingen. Als u niet zeker weet wat de oorzaak van de storing is, vraag dan de hulp van een specialist in wasmachinereparatie bij het servicecentrum van uw fabrikant voor garantie en service na de garantie.

Wij stellen vakkundig en vakkundig een diagnose en repareren de wasmachine. Onze professionele, ervaren wasmachine reparatie monteur laat u niet met uw problemen achter en uw machine werkt.

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen: neem contact op met witgoed reparatie Amsterdam via 0686360040.