AEG wasmachine reparatie Amsterdam

AEG wasmachine reparatie Amsterdam

aeg wasmachine reparatie amsterdam

AEG wasmachine reparatie Amsterdam: Helaas geven huishoudelijke apparaten ons soms onaangename verrassingen: gisteren werkten ze naar behoren en vandaag reageren ze niet op onze manipulaties. In de regel worden storingen, waardoor de machine niet meer wordt ingeschakeld, snel genoeg verholpen door een gekwalificeerde specialist in reparatie van huishoudelijke apparaten.

De wasmachine start niet – oorzaken en tekenen van storing:

De wasmachine gaat niet aan, de indicatielampjes branden niet
De machine gaat aan, alle indicatoren knipperen, maar de machine reageert niet op commando’s;
De indicatie is aan, maar de machine gaat niet aan na het indrukken van de “Start”/”ON”-knop.

Je kunt zeggen dat de wasmachine niet in alle drie de gevallen wordt ingeschakeld, maar de redenen zijn anders:

 Stroomproblemen;
Het geluidsfilter in de wasmachine werkt niet goed;
Defecte startknop;
De luikvergrendeling werkt niet goed;
De regeleenheid of de programmeur – vastzitten of doorgebrand zijn.

Om erachter te komen waarom de wasmachine in uw geval niet aangaat, moet u een diagnose stellen. Hiervoor is het wenselijk om een ​​wasmachine reparatie bedrijf in te schakelen. In de meeste gevallen zullen uw eigen inspanningen om de wasmachine te repareren niet werken.

De wasmachine gaat niet aan – de belangrijkste storingen en manieren om ze op te lossen.

Als de techniek weigert om commando’s uit te voeren of helemaal niet werkt, en de eerste diagnose heeft niet geholpen om de storing te vinden, zit het probleem in de machine. Meer precies, met een van zijn knooppunten. U kunt proberen het zelf te repareren, maar als u niet over voldoende kennis en ervaring beschikt, raden we u ten zeerste aan de reparatie van wasmachines toe te vertrouwen aan gekwalificeerde meesters.

AEG wasmachine reparatie Amsterdam

Het deurslot is kapot

De deuren van wasmachines zijn voorzien van een vergrendeling. Hiermee kunt u voorkomen dat er water uit de tank lekt tijdens het wassen, waardoor de eigenaar wordt beschermd tegen overstroming. Wanneer het elektronische of mechanische deel van het slot uitvalt, gaat de wasmachine alleen hierdoor niet aan.

De startknop is defect

In sommige gevallen gaat de stroom van het ruisfilter rechtstreeks naar de startknop. Je kunt je lang afvragen waarom de wasmachine niet aangaat, en de oorzaak kan een defecte kleine knop zijn. Het werkt misschien, maar de wasmiddelen of vuil zorgen ervoor dat het blijft plakken.

Om de knop zelf te testen, demonteer je het boven- of onderpaneel. Verwijder de knop en voer de volgende manipulaties uit:

-Controleer de integriteit van de elementen

-Reinig het van zeepoplossingen en andere onzuiverheden;

-Zet de multimeter aan in de zoemermodus en pas toe op de contacten van de knop.

Als de knop is ingeschakeld, moet u een piep horen, als de knop wordt ingedrukt, mag er geen piep zijn. Als de knop niet piepend is, vervangt u deze.

AEG wasmachine reparatie Amsterdam: Problemen met de regelmodule

De wasmachine gaat aan, maar werkt niet (vult geen water, wast niet, selecteert het programma niet, enz.) – dit is een duidelijk symptoom van een storing in het bedieningspaneel. We raden af ​​om te proberen de module zelf te repareren of te vervangen. Ten eerste zou u een verkeerde diagnose kunnen stellen van de oorzaak van de storing, en de besturingskaart is niet goedkoop. Ten tweede kan de oorzaak van het probleem een ​​vastlopen van het systeem zijn, en het systeem opnieuw resetten is voldoende. Ten derde moet je begrijpen waarom het bord faalde.

Zo valt de wasmachine uit tijdens het wassen en gaat niet aan, omdat de regelmodule kapot is. Je wisselt het onderdeel, maar na een tijdje gaat het weer kapot. De oorzaak ligt mogelijk verborgen in schade aan de bedrading of het filter, waardoor de elektronische componenten van de wasmachine niet langer worden beschermd. Het kan nodig zijn om het verwarmingselement van de wasmachine, beschadigd door kortsluiting, te vervangen.

Daarom is het belangrijk dat de diagnose en reparatie van de wasmachine door professionals wordt gedaan. Wilt u geld, tijd en moeite besparen? Bel AEG wasmachine reparatie Amsterdam en maak een afspraak. De diagnose kost niet veel tijd en aan het einde van het werk krijgt u een kwaliteitsgarantie voor reparatie.