Witgoed reparatie Amsterdam West

Witgoed reparatie Amsterdam West

Witgoed reparatie Amsterdam West geeft tips voor het repareren van de wasmachine

Overbelast de machine nooit!

witgoed reparatie amsterdam west

Als uw wasmachine niet draait of beweegt, zorg er dan voor dat de keuzeschakelaar op het bedieningspaneel, indien aanwezig, goed is ingesteld. Controleer of de knop helemaal is ingedrukt. Als dit het geval is, probeer dan de schakelaar te testen. Als het mislukt is, moet het worden vervangen.

Wanneer een wasmachine het mogelijk maakt dat warm water in de kuip komt, is dit sterk afhankelijk van het merk en het model. Sommige wasmachines geven alleen tijdens bepaalde cycli warm water. Anderen laten toe dat warm en koud water afwisselend binnenkomt om de watertemperatuur te egaliseren. Het eerste wat u moet doen, is kijken in uw gebruikershandleiding waarom uw wasmachine niet werkt zoals het hoort. Als u ontdekt dat dit niet het geval is, onderzoek dan de waterinlaatklep van de machine. Het kan defect zijn en uw probleem veroorzaken.

Witgoed reparatie Amsterdam West

Witgoed reparatie Amsterdam West: Tips voor het repareren van de droger

Als uw kleding niet goed droogt, zorg er dan voor dat de droger niet teruggeduwd wordt tegen het achterste uitlaatkanaal waardoor een luchtstroombeperking ontstaat.

Sommige drogers hebben aandrijfriemen die worden gebruikt om de trommel te laten draaien. Als deze riem versleten raakt en breekt, zal deze niet langer de trommel doen ronddraaien. Open de kast van je droger en inspecteer de riem. U moet een defecte riem vervangen om uw droger weer te laten tuimelen. Kijk ook even naar je vrijlooppoelie. Poelie wielen hebben de neiging om in dezelfde snelheid als de riem van een droger te draaien en het kan ook nodig zijn om te vervangen.

Als uw droger helemaal niet opstart, moet u de thermische zekering testen. De thermische zekering is een warmtegevoelige zekering die is bevestigd aan het uitlaatkanaal van uw droger (in de meeste modellen) en die is ontworpen om te blazen als de droger oververhit raakt. Een gesprongen lont zou ertoe leiden dat uw droger niet verwarmt of helemaal niet werkt. Open de kast van je droger en vind de thermische zekering. Test het onderdeel. Als het is gesprongen, vervang het dan.

Witgoed reparatie Amsterdam West: Tips voor het repareren van de vaatwasser

Probeer de thermostaat af te stellen als uw vaat niet schoon genoeg is. Zorg dat het water warm genoeg is. Het moet minimaal 140 graden zijn, wat heet genoeg is om je te verbranden – HEEL HEET!

Het komt vrij vaak voor dat een vaatwasser niet leegloopt omdat ofwel de afvoerslang of de luchtspleet (als de unit er een heeft) verstopt zijn. Afvoerslangverstoppingen komen vaak voor wanneer de slang is bevestigd aan de hoofdafvoerleiding van het huishouden, of waar de slang verbinding maakt met de afvalverwijderaar. Probeer de afvoerslang te verwijderen om vuil te ontstoppen. Vergeet niet om de slang opnieuw te bevestigen voordat u uw vaatwasser opnieuw start.

Een defecte timer kan het vermogen van een vaatwasser om goed af te voeren verstoren. Test het timer-mechanisme van uw vaatwasser. Als het defect is, vervang het dan. Houd er rekening mee dat u de gehele timer of de motor van de timer kunt vervangen.

Bij sommige modellen moet een klep worden geopend om het water uit de vaatwasser te laten wegvloeien. Deze klep wordt geregeld door een solenoïde, maar het is de timer die beslist wanneer de klep moet worden geopend. Als je timer goed werkt, controleer dan de afvoerklep en zijn solenoïde. Vervang ze indien nodig.

Witgoed reparatie Amsterdam West: Tips voor reparatie van de koelkast – onderhoud

Als uw koelkast niet goed koelt, kunt u proberen de condensorbatterijen te controleren. Er zitten condensorbatterijen aan de achterkant van de doos, zorg ervoor dat de doos enkele centimeters van de muur is verwijderd en dat er niets aan de bovenkant zit, zodat de warmte niet van de batterij komt.

Als uw vriezer te warm is, kan dit komen door een defecte ontdooithermostaat. Test uw ontdooithermostaat om te bepalen of hij defect is. Als dit het geval is, moet u het vervangen.

Als u problemen ondervindt met uw ijsmachine, kan de waterinlaatklep gevuld zijn met ijs. Als dat zo is, ontdooit u gewoon de waterbuis met een föhn om de verstopping te verwijderen. Pas op dat u geen plastic onderdelen smelt met de föhn.

Voor een afspraak met één van de monteurs van witgoed reparatie service Amsterdam, belt u met 0686360040.